28.06.2024

VYSVĚDČENÍ

HURÁ NA PRÁZDNINY!


27.06.2024

ŠKOLNÍ DRUŽINA

S dětmi ve ŠD jsme ukončili školní rok zmrzlinou


26.06.2024

Rozloučení s vycházejícími žáky

Ve středu 26. června probíhalo na Staré radnici slavnostní rozloučení s vycházejícími žáky.
Úspěšný vstup do dalšího života jim popřál starosta našeho města, paní ředitelka i paní třídní učitelka. Prostřednictvím svého zástupce poděkovali žáci svým učitelům, ale i rodičům za podporu ve studiu. Na závěr obdrželi z rukou třídní učitelky, paní ředitelky a paní zástupkyně pamětní listy, šerpy a srdečná blahopřání.

DVŮRFEST

Hudební festival nazvaný DvůrFest zahájil sezónu akcí na letní scéně na náměstí Václava Hanky.
Dne 26. června 2024 dostaly na podiu prostor místní mateřské a základní školy, DDM Jednička, žáci ZUŠ R. A. Dvorského a klienti domů s pečovatelskou službou.
Žákyně a žáci naší školy spolu se svými učitelkami a asistentkami představili hudebně pohybové pásmo s názvem Olympijské hry.

Retro gaming

Ve středu 26.6. jsme měli možnost shlédnout interaktivní výstavu Retro gaming, která stále probíhá v královédvorském muzeu. Zachycuje historii výpočetní techniky od jejího počátků do poloviny 90. let 20. století.
Žáci VII.A

25.06.2024

Poplujeme za poznáním – soutěž zručnosti

Poslední školní projekt tohoto roku „Cestujeme za poznáním“ jsme již tradičně uzavřeli soutěží zručnosti. Letos jsme na dobrodružnou cestu vypluli na papírových lodičkách.

24.06.2024

KRÁLOVÉDVORSKÉ SPORTOVNÍ HRY


SPECIÁLNÍ OLYMPIÁDA II.TŘ.


19.06.2024

Výlet do Muzea smyslů

Ve středu se naše třída VII.A vydala autobusem do Prahy na školní výlet. Po příjezdu a zdárné jízdě metrem se dostavil cíl naší cesty – Muzeum smyslů.
Tady na nás čekalo několik interaktivních expozic, které nám umožnily prozkoumat naše smysly zábavným způsobem. Expozice nabízí příležitosti, které nám pomáhají porozumět tomu, jak spolu smysly spolupracují a jak jsou využívány v každodenním životě. Muzeum nám také poskytuje lepší porozumění spojení mezi vědou a zábavou.
Po chůzi po nakloněné rovině, prohlídce 3D stáje, mnoha světelných efektů, spánku na fakírově loži a mnoho dalšího, jsme se vydali na oběd a menší prohlídku Prahy. Pak metrem na autobus a hurá domů.
Celý den se nám skvěle vydařil a získali jsme mnoho nových zážitků, nejen v oblasti smyslů.
Žáci VII.A

14.06.2024

Tělesná výchova na prvním stupni

Tělesná výchova na prvním stupni
Tělesnou výchovu se snažíme dětem zpestřit, aby je stále bavila. Při poslední hodině jsi děti zkusily kruhový trénink, velmi mile nás překvapily, jak takto náročné cvičení zvládly 🥇

13.06.2024

Soutěž Mladý zdravotník v Úpici

Tým žákyň prokázal na dvanácti různých stanovištích znalosti a dovednosti v oblasti poskytování první pomoci a záchrany zraněných. Předvedl správný postup ošetření tepenného krvácení, popáleniny, ošetření člověka v bezvědomí, přepravy raněných, dopravních znalostech, životosprávy, a ještě mnohem více.
Zde je odkaz na reportáž z televize k této akci:

12.06.2024

Slavnostní předání Vysvědčení o závěrečné zkoušce žákům 2. ročníku PrŠ


11.06.2024

TEORETICKÁ ZÁVĚREČNÁ ZKOUŠKA PRŠ


Cestujeme za poznáním – Archeopark Všestary a Zoopark Stěžery

Závěr školního roku tradičně přináší cesty za poznáním v rámci tradičních výletů. Při jednom z nich většina žáků naší školy navštívila dvě zajímavá místa. Prvním byl Archeopark ve Všestarech. Žáci mladších ročníků tam absolvovali program nazvaný Život prvních zemědělců, v jehož rámci se dozvěděli řadu zajímavých věcí o pravěku, a navíc si některé mohli vyzkoušet, například mletí mouky, jak je prováděli naši dávní předkové. Žáci starších ročníků se věnovali programu zaměřenému na rozdělávání ohně v pravěku.
Druhým místem celodenního výletu byla návštěva Zooparku Stěžery. V něm již pátým rokem probíhá projekt Adopce papoušků Ara zelenokřídlých. Žáci i pedagogové pravidelně přispívají na stravu těchto krásných ptáků, přičemž se děti učí pomáhat tam, kde je toho zapotřebí. Odměnou pak byla pro žáky tato část výletu bez nutnosti v Zooparku platit vstupné.
Mgr. Jitka Samková

09.06.2024

Edovy kamínky

Žáci Prš II.S pomalovali kamínky krásnými motivy a připravili je na putování světem. Ke každému kamínku je přiložen „rodný list“. Jestli na ně někde narazíte, dejte nám vědět. Tak snad se podívají na zajímavá místa, zažijí dobrodružství a možná se některé i vrátí zpět domů.
Šťastnou cestu!

Krásný dárek z Kocbeře

Žáci praktické školy dvouleté děkují Zahradnictví Kocbeře za okrasné květiny a bylinky, které jsme osázeli v prostorách před budovou školy. Tyto květiny jsme dostali darem. Zdobí truhlíky a záhonky před školou. Bylinky budeme používat při vaření v předmětu příprava pokrmů. Děkujeme.

Pěstitelé z VI.tř.

Třída VI. se vyznamenala mimořádným pěstitelským úspěchem. Už během začátku školního roku jsme začali s pěstitelským experimentem, kdy jsme oddělili lístek fialky a pokusili se o její zakořenění. Během ledna jsme lístek zasadili do hlíny. A světe div se! Školní rok se chýlí ke konci a my můžeme pochlubit krásnou rostlinkou a jejím prvním květem.

06.06. – 07.06.2024

DNY S EDOVOU RODINOU

Akce Edova žákovského parlamentu v rámci participativního rozpočtu.


07.06.2024

Výlet na Hájemství

S žáky jsme se vydali na výlet do krásné přírody v okolí Dvora Králové n.L. Našim cílem byl areál „Vstupte bez klepání“ a navazující naučná stezka o stromech, která se nachází nedaleko. Stezka nás vedla po pohodlných lesních cestách. Podél cesty jsou umístěny informační tabule, které nás seznámily se stromy, které rostou v této oblasti. Na stezce jsme potkali i několik zajímavých živočichů, jako jsou ptáci, veverky a brouci. Všichni jsme prožily krásný den v přírodě.
Žáci ZŠS II. třída

06.06.2024

Výlet do Kuksu

Ve čtvrtek 6. června se žáci IV. a VI. třídy vypravili na výlet do Kuksu. Prošli se z Hřibojed kolem soch Matyáše Bernarda Brauna až k hospitalu Kuks. Po malém občerstvení si prohlédli bylinkovou zahradu a odjeli vlakem zpět do Dvora Králové and Labem.


04.06.2024

PRAKTICKÁ ZÁVĚREČNÁ ZKOUŠKA PRŠ


EXKURZE

Žáci IV. a VI. třídy se zúčastnili exkurze do Jasenné. V rámci kariérového poradenství se seznámili s prací pěstitele kaktusů a kováře. Prohlédli si pracoviště, odvezli si dárky v podobě kaktusů. U pana kováře společně vyrobili pejska, kterého získal v soutěži jeden z přítomných žáků.

01.06.2024

CESTUJEME ZA POZNÁNÍM S EDOU

ŠKOLNÍ PROJEKT MĚSÍCE