31.05.2024

DĚTSKÝ DEN NA KOUPALIŠTI

V pátek 31.5. prožili žáci na místním koupališti krásné dopoledne plné her,  které pro ně připravil DDM Jednička.

28.05.2024

Výlet do Ratibořic

S žáky speciálních tříd jsme vyrazili na výlet do Ratibořic, kde si děti připomněly
životní pouť slavné spisovatelky Boženy Němcové a její snad nejslavnější dílo „Babička „. Malebná krajina, překrásný zámek, úžasné včelí úly, kam babička se svými vnoučaty chodívala, výjimečný hukot splavu. Pro nás skvělá podívaná spojená s procházkou. Moc jsme si to všichni užili a tímto i děkujeme za sponzorský dar. Určitě to v následujícím školním roce zopakujeme. 🙂🏰
Zdena Voženílková, vychovatelka


27.05.2024

„JEDEM DO AFRIKY…“

VÝLET PRŠ II.S DO SAFARI PARKU VE DVOŘE KRÁLOVÉ NAD LABEM

Dny školní docházky do PRŠ sečteny, závěrečky za dveřmi, tak ještě naposled společně do zoo. Tentokrát jsme se vydali na projížďku autobusem po safari.


22.05.2024

Výlet do Prahy

Dne 22.5.2024 se naše třída I.SB zúčastnila výletu do Prahy. Výlet jsme si naplánovali na začátku školního roku. Cesta začala v 6:15 hodin ráno odjezdem od pošty. Do Prahy jsme dorazili před devátou hodinou. Následovala cesta metrem na Karlovo náměstí, kde jsme navštívily pravoslavný kostel Cyrila a Metoděje, kde se ukrývali atentátníci na R. Heydricha. Dále jsme se přesunuli k Tančícímu domu, kde jsme se občerstvili v místní cukrárně a prohlédli si interiér této moderní stavby, znázorňující tanec Ginger Rogersové a Freda Astairea. Dále jsme pokračovali podél Vltavy a Národního divadla na Karlův most, kde byli malíři, umělci a krásný výhled na Pražský hrad. Naše cesta pak vedla na poslední místo, a tím bylo Museum Madame Tussauds Praha.
Výlet byl úžasný, děkujeme paní učitelce Mackové a slečně asistentce Kopecké 🙂 za perfektní znalost našeho hlavního města a krásné zážitky.
Žáci I.SB PRŠ

21.05.2024

ŠKOLNÍ AKADEMIE – OLYMPIJSKÉ HRY


15.05.2024

Pracovní trénink

Žáci I.SB na pracovním tréninku v prádelně Ráj v Příchvoji u Jičína si mohli vyzkoušet přípravu surovin na lyofilizaci a práci v prádelně. Pracovní trénink je hrazen z evropských fondů a projektu Příležitost pro začátek, který pomáhá žákům posledních ročníků se zapojením do pracovního procesu.
I.SB MCK

13. – 17.05.2024

TÝDEN PREVENCE NA ŠKOLÁCH

14.05.2024

Prezentace projektu u nás ve škole


14.05.2024

HRDÁ ŠKOLA – DEN HOKEJE

Ukažte, jací jste fanoušci. Velký svátek všech fanoušků ledního hokeje je tady. Praha a Ostrava jsou města, která hostí letošní ročník světového hokejového šampionátu a na vás je ukázat, jak fandíte svým týmům! Přineste si dresy, výstroje, vlajky, famfáry, pomalujte se jako správní fanoušci. Tento den je věnován všem školním fanouškům hokeje. Nezáleží na tom, jestli fandíte Česku, Slovensku, Švédsku, Kanadě nebo některému z klubů NHL či extraligy. Tento den bude jen váš.

13.05.2024

CESTUJEME ZA POZNÁNÍM S EDOU

Zahájení posledního školního projektu tohoto školního roku.

10.05.2024

Exkurze v krkonošském centru KRTEK

S některými žáky jsme měli možnost navštívit ekologické centrum KRTEK ve Vrchlabí. Zúčastnili jsme se programu ,,Zvířena Krkonoš“. Vzdělávací program s interaktivními ukázkami nás bavil. Měli jsme ještě možnost navštívit záchranou stanici s handicapovanými zvířaty. Na závěr celé exkurze nám paní školitelka ukázala box, kam v případě nálezu můžeme umístit zvíře, které je zraněné a v přírodě by nepřežilo.


06. – 10.05.2024

SPORTOVNĚ TURISTICKÝ TÝDEN PRŠ

PONDĚLÍ
Bezpečnost a pravidla chování v přírodě
I.SA, II.S – Canisterapie na hřišti
I.SB – ZOO
ÚTERÝ
I.SA, I.SB – Turistický výlet na přehradu Les Království
STŘEDA
DEN VITĚZSTVÍ – STÁTNÍ SVÁTEK
ČTVRTEK 
Sportovní hry na hřišti „U tramvaje“
PÁTEK
II.S – Den Evropy na Felčarské stezce
I.SA – ZOO
I.SB – Turistický výlet do Vítězné
Vyhodnocení a závěr týdne

02.05.2024

Učení v přírodě – II. ZŠS


1. květen – SVÁTEK PRÁCE